İç Hastalıkları


Genel dahiliye tıbbın tüm klinik branşlarına temel teşkil eden bir disiplindir. Sağlık kuruluşlarına başvuran hastaların büyük çoğunluğunun problemleri iç hastalıklarının ilgi alanına girmektedir. Üst ve alt solunum yolu hastalıkları, hipertansiyon, mide-bağırsak sistemi, böbrek hastalıkları, tiroid, şeker, kan, onkoloji – kanser, romatizmal hastalıklar gibi çok geniş bir yelpazeyi kapsar. Ayrıca dahiliye branşı kapsamında ayakta muayene, yatarak takip ve tedavi, acil servis ve check-up hizmeti bulunmaktadır. Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı, hastaların ilk muayenesi ve gerekli incelemelerinin yanı sıra, yatan hastaların tedavilerini, konsültasyonlarını, ameliyat öncesi hazırlıklarını ve gerekli girişimlerini gerçekleştirir.

Check-up ve Koruyucu Hekimlik; Koruyucu hekimlik hizmetlerimizde, uzman doktorlarımız karşılaşabileceğiniz riskleri belirledikten sonra, ne tür bir önlem almanız gerektiğine ilişkin önerilerde bulunacaklardır. Bölümümüzde uygulanan koruyucu hekimlik hizmetlerimiz: Riskli grupta HIV testi, cinsel yolla bulaşan hastalıklar testi, kan basıncı kontrolü, kolesterol kontrolü, şeker hastalığı taraması, tiroid fonksiyonların kontrolü, osteoporoz taraması, obezite (şişmanlık) nedenlerinin saptanması, riskli grupta hepatit taraması. Bölümümüzde, koruyucu hekimlik hizmetlerinin önemli bir parçası olan check-up hizmetleri, kişinin yaşına ve cinsiyetine, hastalık risklerine göre değişen kişiye özel programlarla gerçekleştirilmektedir.

Ozempic Tedavisi
Çağımızın büyük sorunlarından biri de obezitedir. Modern yaşama geçişle birlikte artan stres, düzenli ve doğal beslenmenin bozulması, hazır gıdalara kolay ulaşım, yüksek kalorili atıştırmalıklar ve malesef vücudun ihtiyacı olan hareketliliğin azalması, metabolizma hızında yavaşlamaya yol açmaktadır.
Böylece vücuda giren kalori kaynakları damarlarda kalarak, yağ olarak depolanmakta ve dokulara hasar vermektedir. Bu durum kısaca insülin direnci olarak tanımlanmaktadır. Yağ dokusu ve yağ birikimi arttıkça maalesef bu durum kısır döngüye yol açmakta ve obezite süreci başlamaktadır.

Obezite görsel bir sorun olmakla beraber, hipertansiyon, şeker hastalığı, kolesterol yüksekliği, kalp damar hastalığı, solunum problemleri, beyin hastalıkları ve depresyon ile yakından ilişkilidir.

Obezite; vücut kitle indeksine bakılarak saptanabilir. Vücut kitle indeksi >25 olan bireylerde obeziteden bahsetmek doğru olur.
Bu sorun ne kadar erken dönemde giderilirse, obeziteye bağlı ortaya çıkabilecek sorunlara karşı o kadar erken korunma sağlanır.
Yapılan araştırmalar neticesinde keşfedilen bazı ilaçlar metabolizmanın düzenlenmesine, insülin direncinin kırılmasına, yağın vücuda girmeden atılmasına ve özellikle iştahın azaltılarak vücuda az kalori girmesine yol açarak kilo verilmesini sağlayabilmektedir. Kişilerin damak tadı ve kültürüne uygun beslenme düzenine paralel doğru bir diyet, sürdürülebilir bir egzersiz programı ve bireyselleştirilmiş ilaç tedavisi ile hastaların üç ay içerisinde ortalama 12-15 kg zayıflamaları sağlanmaktadır. Başarı oranı %95 olan bu tedavi bazı hastalar için uygun olmayabilir. Takiplerinde ortaya çıkabilecek sorunlar hakkında hastaların bilgilendirilmesi ve tedaviye başlanmaması oldukça önemlidir.

Poliklinik Lokasyonu
1. KatDoğu Blok
Poliklinikler Bölümü
Açılış Saatleri
Pazartesi - Cuma8:00 - 17:00
CumartesiKapalı
PazarKapalı

+90 (392) 444 0 535

Lokasyon

Bölüm Doktorlarımız