Deri ve Zührevi Hastalıklar

Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Deri ve Zührevi Hastalıklar Polikliniği’nde deneyimli ve akademik bir kadro tarafından, son teknolojinin kullanıldığı cihazlar ile dermatoskopiden (ben muayenesi), kriyoterapiye (sıvı azot kullanılarak dondurma işlemi), elektrokoterizasyon, intralezyonel enjeksiyon, fototerapi, alerjik deri testleri, mantar tarama testleri, tırnak çekimi, dermatolojik cerrahi ve tüm kozmetik dermatolojik uygulamalar; botulinum toksin ve hiyaluranik asit dolgu uygulanımı, kimyasal peeling, PRP, mezoterapi, dermaroller, dermapen, ameliyatsız iplikle yüz germe, ameliyatsız göz kapağı estetiği, lazer epilasyon, leke ve damar tedavisi dahil, her türlü tanı, tedavi ve kozmetolojiye yönelik işlemler yapılmaktadır.

Hastanenin gelişmiş patoloji ve genetik laboratuvarları gibi birçok bölümü ile koordine çalışılarak ileri tanı yöntemleri kullanılmaktadır.

Fototerapi ünitesinde pek az merkezde bulunan Banyo PUVA uygulamaları dahil, lokal ve sitemik olarak PUVA, Re-PUVA, Dar band UVB tedavileri uygulanabilmektedir.

Fototerapi Ünitesi
UV-A, UV-B, Dar band UV-B, PUVA, Re – PUVA, Banyo PUVA, lokal ve sistemik olarak uygulanabilmektedir. PUVA cihazı, esas olarak sedef hastalığı ve deri lenfomalarının tedavisinde kullanılan bir cihazdır. Sahip olunan son teknoloji PUVA cihazı ile ışık tedavisi gereken hastalarda, uygun fiziki koşullarda, rahat ve temiz ortamlarda güvenilir tedavi olanağı sağlanmaktadır.

Ben Takibi
Nevüs takibi ve değerlendirilmesinde günümüzde, ileri optik özellikleri olan mercekler kullanılmaktadır. Bunu sağlayabilmek amacıyla dijital dermoskopi ve tüm vücut ben haritalaması için kliniğimizde Fotofinder cihazı kullanılmaktadır.

Lazer Uygulamaları
Uzman doktorlarımız tarafından uygulanan kılcal damar, kızarıklık, yağlanma, leke tedavileri ile lazer epilasyon yapılmaktadır. Lazer ünitesinde Alexandrite ve Nd-yag Laser mevcuttur.

Cilt Analizileri
Cildin sahip olduğu farklı durumlar ve sorunlarına ait daha keskin, ayrıntılı bir görsel imaj elde edilmesi amacıyla farklı aydınlatma modları bulunan Observe 520 cihazı kullanılmaktadır. Observe 520, güçlü polarizasyon ve floresan ışık teknolojileri kullanılarak yaygın cilt bozukluklarının kolayca teşhis edilmesine yardımcı olur.

Cildi teşhis etmek için kullanılan diğer bir cihaz ise Wood Lambası’dır. Normal gözle cildi teşhis etmek çok zor olduğundan, wood lambasından yararlanılmaktadır. Bu cihaz mor ötesi siyah ışık üreterek mercek büyütücüsü ile cilt teşhisinde kullanılmaktadır. Wood lambasının değişik renk tonlarıyla ciltteki sivilce izleri, siyah noktalar, lekeler vs. diğer sorunları ayrıntılı bir şekilde teşhis edilebilmektedir.

Kriyoterapi
Polikliniğimizde Kriyoterapi cihazıyla uygulanan dondurma yöntemiyle, güneş lekelerinin, benlerin, yaşlılık leke ve lezyonlarının tedavisinde başarılı sonuçlar alınmaktadır.

Elektrokoter
Yüksek frekanslı elektromanyetik dalga üreten bir teknoloji olan Elektrokoter, viral siğiller, yaşlılık lekeleri, yağ butoncukları, et benleri ve damarsal lezyonların tedavisinde kullanılabilir.

Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi tıbbi ekip, fiziki ortam ve teknolojik anlamdaki istikrarlı büyüme ile bugün Türkiye ve dünya standartlarında en iyi hizmet veren dermatoloji kliniklerinden biri haline gelmiştir.

Poliklinik Lokasyonu
2. KatDoğu Blok
Açılış Saatleri
Pazartesi - Cuma8:00 - 17:00
CumartesiKapalı
PazarKapalı

+90 (392) 444 0 535

Lokasyon