Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’nden SOS Gençlik Evi’ne Anlamlı Destek
Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi, Sosyal Yardımlaşmanın Önemini Vurgulamak ve Gönüllü Faaliyetlerle Topluma Fayda Sağlamak Amacıyla, Dermatoloji Uzmanlarının Katılımı ile SOS Gençlik Evi’nde Konaklayan Gençlere Yönelik Etkinlik Düzenledi. Deri ve Zührevi Hastalıklar Hakkında Bilinçlenmelerini Sağlamak Amacıyla Gerçekleştirilen Sohbet Toplantısının Ardından Gençlerin Dermatolojik Genel Muayeneleri Yapıldı. Etkinlikte Ergenlik Dönemindeki Gençlerin Sıklıkla Karşılaşmakta Oldukları Çeşitli Dermatolojik Şikayetler de Ele Alınarak Tedavi Önerilerinde Bulunuldu.

SOS Gençlik Evi’nde konaklayan gençlerin genel olarak dermatolojik muayenelerinin gerçekleştirilmesi ve şikayetlerinin değerlendirilmesi esas alınarak planlanan ve SOS Gençlik Evi’nde gerçekleştirilen etkinlikte, Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Deri ve Zührevi Hastalıklar Anabilim Dalı uzmanları Dr. Pertevniyal BODAMYALIZADE, Dr. Didem MULLAAZİZ ve Dr. Serap MADEN, SOS Gençlik Evi yetkilileri ve gençler yer aldı.


Gençlerin deri ve zührevi hastalıklarla ilgili bilinçlendirilmesi amaçlanan sohbet toplantısında, ilkbahar mevsimi ile birlikte güneşten korunmanın önem taşımaya başladığı şu günlerde, güneşten doğru yararlanmaya ilişkin bilgiler de paylaşıldı.

Etkinlik kapsamındaki bilgilendirme toplantısının ardınan gençlerin dermatolojik muayenelerine geçildi. Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Deri ve Zührevi Hastalıklar Anabilim Dalı uzmanları tarafından deri, saç ve tırnak muayeneleri yapılan gençlerin, fiziki muayeneleri sırasında, gençlerde sıklıkla karşılaşılmakta olan mantar enfeksiyonları ve sivilce şikayetleri de ele alınarak tedavi önerilerinde bulunuldu.

Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, sosyal yardımlaşmanın önemini vurgulamak ve gönüllü faaliyetlerle topluma sosyal, ekonomik ve çevresel fayda sağlamak amacıyla gerçekleşirilen bu tür etkinliklere destek verilmeye devam edileceği açıklandı.