Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Tarafından “1. 153 Acil Servis Sempozyumu” Gerçekleştirildi
Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Tarafından, Acil Serviste Temel İlkeler ve Multidisipliner Yaklaşım Temalı, “I. 153 Acil Servis Sempozyumu” Gerçekleştirildi. “Hayatları Birlikte Kurtaralım” Sloganı ile Düzenlenen Sempozyuma, Ada Genelindeki Üniversitelerin Tıp ve Sağlık Bilimleri Fakültelerinden ve Kamu ve Özel Hastanelerden 500’ü Aşkın Katılım Gerçekleşti.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden verilen bilgiye göre, YDÜ Büyük Kütüphane Salon 1’de gerçekleştirilen, ada genelindeki üniversitelerin Tıp ve Sağlık Bilimleri Fakültelerinin ATT, paramedik, akut, anestezi ve hemşirelik bölümleri öğretim görevlileri ile öğrencilerinin yanında kamu ve özel hastanelerden katılımcıların da yer aldığı “1. 153 Acil Servis Sempozyumu" nun yoğun katılımla gerçekleştirildiği belirtildi.

Sempozyumun açılış konuşmalarını, Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi “1. 153 Acil Servis Sempozyumu” Başkanı Uzm. Dr. Emel ERKUŞ SİRKECİ, Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Sevim ERKMEN, Yakın Doğu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tamer ŞANLIDAĞ, Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gamze MOCAN, Tabipler Birliği Başkanı Uzm. Dr. Mustafa TAŞÇİOĞLU ve 112 Acil Servis Sorumlusu Uzm. Dr. Naciye NAMİ YAPTİ.

4 oturum halinde gerçekleşen sempozyumun Prof. Dr. Atalay Arkan ve Uzm. Dr. Emel ERKUŞ SİRKECİ başkanlığındaki “Acil Yaşam Desteği” konulu ilk oturumunda, triaj (Uzm. Dr. Aytekin BAYIR), temel yaşam desteği (Uzm. Dr. Filiz BAYIR) ve ileri kardiyak yaşam desteği (Uzm.Dr.Emel ERKUŞSİRKECİ) konuları ele alnıdı.

Başkanlığını Doç. Dr. Uğur COŞKUN, Yrd. Doç. Dr. Hatice KEMAL ve Doç. Dr. Barçın ÖZÇEM’in üstlendiği “Kardiyolojik Aciller” başlıklı İkinci oturumda ise akut koroner sendromu (Yrd. Doç. Dr. Hatice KEMAL), aritmiler (Doç.Dr. Uğur COŞKUN) ile aort anevrizması ve diseksiyon (Doç. Dr. Barçın ÖZÇEM) konularına dikkat çekildi.

“Dahiliye Acilleri” başlıklı 3. oturum Prof. Dr. Finn Rasmussen, Uzm. Dr. Sevim Erkmen ve Uzm. Dr. Özgür SİRKECİ başkanlığında gerçekleştirilirken, katılımcılara gis kanamalar (Uzm. Dr. Özgür SİRKECİ), akut böbrek yetmezliği (Doç. Dr. Deren OYGAR) ve solunum acilleri (Doç. Dr. Ekrem ŞENTÜRK) konularında bilgiler aktarıldı.

Prof. Dr. Kaan ERLER BAŞKANLIĞINDA “Cerrahi Aciller” konulu son oturumda ise acil görüntüleme (Dr. Çimen ELİAS), travmaya genel yaklaşım (Yrd. Doç. Dr. Kalbim ARSLAN), ekstremite travmaları (Uzm. Dr. Enes EREN) ve travmalarda plastik cerrahi (Dr. Ülvan ÖZAD) konuları ele alındı.

Sempozyum, soru cevap bölümünün ardından Uzm. Dr. Emel ERKUŞ SİRKECİ’nin yaptığı kapanış konuşması ve katılımcılara sertifikalarının verilmesi ile son buldu.

Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Basın ve Halkla İlişkiler Bölümü’nden yapılan açıklamada, Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi ve Dr. Suat GÜNSEL Girne Üniversitesi Hastanesi’nin ortak hizmeti olan 153 Acil Servis’in yürüttüğü sempozyumun, her altı ayda bir yeni konu başlıkları ile sürdürüleceği bildirildi.