YDÜ Hastanesi Londra’da Akciğer Hastalıkları Kongresi’nde Temsil Edildi

Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi bu yıl Londra’da Avrupa Göğüs Hastalıkları Derneği tarafından üçüncüsü düzenlenen dünyanın en büyük ve en önemli Akciğer Hastalıkları kongresinde temsil edildi.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı ve kongreyi düzenleyen European Respiratory Society’nin “Altın Üyesi” olan Prof. Dr. Finn RASMUSSEN’in, Akciğer Hastalıkları Kongresi ve toplantısına katıldığı belirtildi. Dünyanın her yerinden 23.000’den fazla akciğer uzmanının katıldığı toplantıda, akciğer hastalıklarının tanı ve tedavisindeki en son gelişmeler tartışıldı.

Solunum Yolları Enfeksiyonları Anlatıldı

Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Finn RASMUSSEN toplantıda yaptığı konuşmada tarih boyunca insanlar için sıkıntılara sebep olan solunum yolları enfeksiyonlarından bahsetti. Prof. Dr. Finn RASMUSSEN konuşmasında, geçmişten günümüze tıp kitaplarında solunum yollarının bakteri ve virüslerin olmadığı bir ortam olarak değerlendirildiğini ifade ederek, Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Tıbbi Genetik Bölümü Anabilim Dalı tarafından sağlanan, bakteri ve virüslerin tespitinde kullanılan en son teknoloji PZR teknikleri ile akciğerlerin bağırsaklar gibi bakteri ve virüslerle dolu, dinamik bir ortam olduğunu gördüklerini söyledi. Prof. Dr. RASMUSSEN hastaların tedavisinde bunu göz önünde bulundurduklarını vurguladı.

Koah ve Astım Hastalıklarında Önem Taşıyan BİPAP Tedavisinde Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’nin Teknolojisinden Bahsedildi

Prof. Dr. Finn RASMUSSEN konuşmasında astım ve koah (kronik obstrüktif akciğer hastalığı)’tan da bahsederek, yeni geliştirilen bazı tedavilerin astım ve koah üzerinde ümit verici sonuçlar gösterdiğinin altını çizdi. Daha kolay ve daha etkili tedaviler şu anda mevcut olduğunu söyleyen Prof. Dr. Finn RASMUSSEN şöyle konuştu: “Şunu biliyoruz ki bizim en ciddi durumdaki koah hastalarımız için evde BIPAP tedavisi hayat kurtarıcıdır. Biz Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Göğüs Hastalıkları Anabilim dalı olarak hastalarımız için bu tedaviyi başlatacak gerekli bilgi ve teknolojiye sahibiz. Diğer yandan Kıbrıs’ta yeni ilaçlarla diğer tedavi yöntemleri için biraz daha beklemeliyiz. Bunun sebebi ilaç şirketlerinin Kıbrıs’a ilaçları Avrupa’nın geri kalanından daha geç dağıtmasıdır.”

Kişiye Özelliştirilmiş Tıp Öne Çıkıyor

Kişiye özel tıp üzerine de konuşan Prof. Dr. Finn RASMUSSEN, tüm insanların farklı olduğunu ve bu sebeple her hasta için, bilim ve teknolojiye dayalı bir çerçeve yarattığı, hastaların ihtiyaç ve isteklerine yoğunlaşarak hastaların sağlığı ile yaşam kalitesinin daha etkili ve verimli bir şekilde geliştirilebileceğini anlattı. Prof. Dr. RASMUSSEN konuşmasını Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesinde bu alanda öncü olmak için muhteşem bir şans olduğunu belirterek tamamladı.