Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’nin “Yakın Sağlık” Dergisinin 6. Sayısı Yayımlandı
Tıp dünyasındaki son yenilikleri okurları ile paylaşmayı amaçlayan, altı ayda bir yayımlanan ve ücretsiz olan dergi altıncı sayısında sağlık alanında birçok önemli ve güncel konuyu bünyesinde barındırıyor.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Ülkemizde, dünyada ve Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’nde sağlık bilimleri ile tıp alanında kaydedilen güncel bilgi ve gelişmeleri, hastalıkları ve tedavi yöntemlerini insanımıza Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’nin uzman ve deneyimli doktorlarının bilgi ve tecrübeleri ile en etkin şekilde aktarmayı hedefleyerek yayımlanan Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’nin yayını “Yakın Sağlık” dergisinin altıncı sayısını yeniden okurlarımızla buluşturmanın mutluluğu ve gururunu yaşıyoruz” denildi.

Dergi uluslararası çalışmaların bir yansıması olarak hem Türkçe hem de İngilizce dilinde yayımlandı.

Özel Dosya Konusu Kanser Hastalıkları…

Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’nin uzman doktorlarının bilgi birikimlerini paylaştığı beşinci  sayıda, Yetişkin Akut Karın Ağrılarında Radyolojik Yöntemleri, Çocuklarda Apandisit, Sarı Nokta Hastalığında Akdeniz Beslenme Tarzı, Kalp Nakli, Yeni Kolesterol Düşürücü İlaçlar ve Kolesterol Aşısı, Yeşilçayın Zayıflatmadaki Etkisi, Abur Cubur Tüketiminin Çocuklardaki Etkisi ve Çocuklarda Beslenme, Sosyal Fobi, Gül Hastalığı, Alerjiler, Hamilelik, Göz Yaralanmaları, D Vitamini Eksikliği, Dalgıçlıkta Kulak Rahatsızlığı, Guillani-Barre Sendromu ile daha birçok konuda bilgiler yer alıyor.

Dergide ayrıca, Kanserden Korkmayın adlı özel dosya konusunda ise; Meme Kanseri, Prostat Kanseri, Tümör Belirtileri,gibi konuların yanı sıra ortopedi, cerrahi, diyabet, enfeksiyon hastalıkları, beslenme ve gelişime kadar bir çok özel yazı bulunuyor.

Doç. Dr. İrfan S. GÜNSEL: “Güçlü Bir Sağlık Bilinci Oluşturmak Özenle Çalışacağız…”

Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan S. GÜNSEL derginin altıncı sayısında yazdığı yazısında, sağlık alanında önemli bir kaynak olan dergide birçok hastalıkla ilgili uzman bilgisi içeren, son teknolojik tedaviler hakkında bilgiler verildiğini söyledi.

Sağlıklı geleceğe olan inançları ile güçlü bir sağlık bilinci oluşturmak ve toplum hayatına değer katmak için özenle çalışmayı hedeflediklerini belirten Doç. Dr. İrfan GÜNSEL, “Araştırma ve geliştirmeyi öncelikli hedef olarak belirleyen Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi yeni tedavi metodları ve başarı odaklı ekibiyle tıbbi olanaklarına her geçen gün yenilerini ekliyor”  dedi.

Doç. Dr. GÜNSEL, farklı ülkelerden birçok hastaya memnuniyeti ön planda tutarak kaliteli sağlık hizmeti verdiklerini dile getirerek, toplum sağlığına değer katmayı ve ülke ekonomisine destek olmayı aklılarından çıkarmadıklarını ifade etti.

Modern tıbbın gerektirdiği her türlü olanağı sağlayan Dr. Suat GÜNSEL Girne Üniversitesi Hastanesini hayata geçirdiklerini de belirten Doç. Dr. GÜNSEL, teknolojinin sınırlarının zorlandığı hastanede tüm adaya ve çevre ülkelere sağlık hizmeti sunduklarını söyledi.

Doç. Dr. GÜNSEL,“ Sağlık alanında attığımız adımlar atacağımız daha büyük adımların bir göstergesidir. Bu bağlamda Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’nde 3 boyutlu yazıcı dönemini başlattık. İlk olarak Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı’nda başlatılan, üç boyutlu yazıcıdan çıkan organ modelleri ile hastalar, hastalığı veya gerçekleşecek ameliyatı ile ilgili derinlemesine bilgilendiriliyor” dedi.

Doç. Dr. İrfan GÜNSEL, inovasyonun ön planda tutularak yenilikçi adımlar atacaklarını ifade ederek sağlık hizmetlerini en üst çizgiye taşıyacaklarını dile getirdi.