Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi ve Kaner Şirketler Grubu İşbirliğiyle “Elle Taşıma ve Kaldırma İşlerinde İşçi Sağlığının Korunması” Eğitimi Gerçekleşti

Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi ile Kaner Şirketler Grubu İşbirliğinde, 23 ve 25 Ocak Tarihlerinde, Kaner Şirketler Grubu Çalışanlarına Yönelik “Elle Taşıma ve Kaldırma İşlerinde İşçi Sağlığının Korunması” Konulu Eğitim Gerçekleşti.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Hastanesi Spor Hekimliği Anabilim Dalı Uzmanı Doç. Dr. H. Ulaş Yavuz tarafından, Kaner Şirketler Grubuna ait merkez binada verilen eğitim programı sonunda katılımcılar, “Elle Taşıma ve Kaldırma İşlerinde İşçi Sağlığının Korunması” konulu eğitim sertifikasını almaya hak kazandı.

Eğitimde, elle taşıma ve kaldırma sırasında işçi sağlığını tehdit eden durumlar, yaralanma riskini arttıran faktörler, biyomekanik açıdan doğru yük taşıma ve kaldırma teknikleri, ağır yükleri kaldırmadan önce işi doğru planlama, taşıma sırasında yaralanmalara neden olabilecek risklerin farkında olma ve ortadan kaldırma ile yapılan iş ve çalışma ortamı özelliklerinden kaynaklanabilecek yaralanmalara karşı önlem alma gibi konular anlatıldı. İş kazalarının önüne geçme ve çalışanların sağlıklarını korumak için uymaları gereken kuralların da bahsedildiği eğitimde, konu ile ilgili çalışan farkındalığının ve bilincinin arttırılması sağlandı.