Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi ve İskele Belediyesi Arasında İmzalanan İşbirliği Protokolü ile Belediye Çalışanları Kalp Sağlığı Taramasından Geçirilecek

Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi ile İskele Belediyesi Arasında Bugün İmzalanan Protokolle, İskele Belediyesi Çalışanlarının Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’nde Sağlık Taramasına Tabi Tutulacak. Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Adına, Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan S. GÜNSEL ile İskele Belediyesi adına Belediye Başkanı Hasan SADIKOĞLU’nun İmza Koyduğu Protokol, 157 Belediye Çalışanı için Kalp Sağlığı Taramasını İçeriyor.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla ilişkiler Müdürlüğü'nden verilen bilgiye göre, YDÜ Hastanesi’nin “Kalbinize İyi Bakın” sloganı ile sunduğu Kalp Sağlığı Kampanyası’ndan, İskele Belediyesi çalışanlarının faydalandırılacağı işbirliği protokolü kapsamında,  157 belediye çalışanı kalp taramasından geçirilecek.  Tarama kapsamında çalışanların, açlık kan şekeri, total kolestrol, trigliserid, HDL, LDL, tam kan sayımı, EKO, EFOR, EKG, akciğer filmi tetkileri ile kardiyolojik muayeneleri gerçekleştirileceği belirtildi.

Doç. Dr. İrfan S. GÜNSEL; “Hem Üniversitemiz, Hem de Belediyeniz Bu Küçücük Ama Çok Değerli Ülke için Çalışıyoruz”

Protokol imza töreninde konuşan Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan S. GÜNSEL; “Hem üniversitemiz, hem de sizler bu küçücük ama çok değerli ülke için çalışıyoruz.  Bu topraklara tutunmaya çalışıyoruz.  Bu topraklarda tutunabilmemiz için atılan her imza, çakılan her çivi kutsal olarak nitelendirilir.  Bugün bir sağlık işbirliği protokolü imzalıyoruz.  Sağlık kutsal bir alan.  Her işin başı sağlık deyiminden de yola çıkarak, sağlıklı bir protokol olmasını diliyorum”


Hasan SADIKOĞLU; “Çalışanlarımız Bizim için En Büyük Değerlerdendir”

İmza töreninde konuşan İskele Belediye Başkanı Hasan SADIKOĞLU ise; “Bizler, İskele Belediyesi olarak bir ilke daha imza atmanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz.  Personelimizin sendikal hakları çerçevesinde, toplu iş sözleşmesinde, personelimize ödenen bir sağlık ücreti var.  Biz bunu geliştirerek, üzerine daha da ekleyerek imzalayacağımız protokolle her bir personelimize Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’de kalp sağlığı taraması gerçekleştirme imkanı sunuyoruz.  Çalışanlarımız bizim için en büyük değerlerdendir.  Böylesi bir kararın alınmasında değerli meclis üyelerime de ayrıca teşekkür ediyorum.   Bu protokolün diğer belediyelerimize de örnek olmasını diliyorum.  Bu vesileyle, Yakın Doğu Üniversitesi ve Hastanesi’ne bizlere etkinliklerimizde sağladıkları destekten dolayı da burada ayrıca teşekkür ediyorum”dedi.


İskele Belediyesi Başkan ve Meclis Üyeleri Kurucu Rektör Dr. Suat İ. GÜNSEL'e Nezaket Ziyaretinde Bulundu

Protokol töreninin ardından İskele Belediyesi Başkanı Hasan Sadıkoğlu ve Belediye Meclis Üyeleri YDÜ Kurucu Rektörü Dr. Suat İ. GÜNSEL'e nezaket ziyaretinde bulundular.

Ziyarette , YDÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Fahreddin SADIKOĞLU ve Mütvelli Heyeti Üyesi Mehmet SOYKURT hazır bulundu.

Kurucu Rektör Dr. Suat İ. GÜNSEL, günün anısına İskele Belediyesi Başkanı Hasan SADIKOĞLU  ve Meclis üyelerine birer plaket takdim etti. Daha sonra toplu olarak anı fotoğrafı çektirdiler.