“Ulusal Beyin Damar Hastalıkları Kongresi” Yakın Doğu Üniversitesi Ve Kıbrıs Türk Nöroloji Derneği İşbirliğinde Gerçekleştirildi.

“Ulusal Beyin Damar Hastalıkları Kongresi” 29 Nisan - 1 Mayıs Tarihleri arasında Girne’de gerçekleşti. Kongre kapsamındaki kurslar Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’nde yapılırken YDÜ Nöroloji Anabilim Dalı öğretim üyesi ve ayni zamanda Kıbrıs Türk Nöroloji Derneği Başkanı Yrd. Doç. Dr. Bahar Kaymakamzade Çulhaoğlu da kongre eş başkanlığı görevini yürüttü.

Ulusal Beyin Damar Hastalıkları Kongresi, 29 Nisan -1 Mayıs 2016 tarihleri arasında Girne’de gerçekleşti. Kongre programı içerisinde yer alan mekanik ventilatör ve ultrason kursları ise Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’nde gerçekleştirildi. Kongre, Türk Beyin Damar Hastalıkları Derneği ve Kongre Başkanı Prof. Dr. Nevzat Uzuner ile Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Nöroloji Anabilim Dalı Uzmanı ve Kıbrıs Türk Nöroloji Derneği Başkanı Yrd. Doç. Dr. Bahar Kaymakamzade Çulhaoğlu’nu ve KKTC Meclis başkanı Dr. Sibel Siber’in açılış konuşmaları ile başladı.

İnme Tedavisinde Erken Müdahale Büyük Önem Taşımaktadır
Yrd. Doç. Dr. Bahar Kaymakamzade Çulhaoğlu konuşmasında; adada son yıllarda Nöroloji alanında meydana gelen büyük ilerlemelerden bahsetti. İnmenin (felç) ilk 4.5 saat içerisinde başvurulduğu zaman tedavi edilebilir bir hastalık olduğunu, damardan verilen pıhtı eritici ilaçlar ve anjio ile tıkalı beyin damarının açılabildiğini belirterek, bu tedavinin uygulanabildiği merkezlere hastanın zaman kaybetmeden ulaştırılabilmesi için Türkiye’dekine benzer bir sistemin kurulabilmesi için uğraş verdiklerini aktardı. Kongreye katılan KKTC Meclis Başkanı Dr. Sibel Siber de konuşmasında, kongrede elde edilecek sonuçların sağlığa büyük katkılar sağlayacağına olan inancını vurguladı. Kongre sonunda, inme merkezi olarak akredite olan merkezlere Cumhuriyet Meclisi Başkanı Dr. Sibel Siber tarafından sertifikaları verildi. Kongrede ayrıca Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Nöroloji Anabilim Dalı’nda Doç. Dr. Amber Eker ve Yrd. Doç. Dr. Bahar Kaymakamzade Çulhaoğlu tarafından sözel olarak sunulan iki çalışma da destek ödülüne layık görüldü. Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’nin fiziki şartları, imkanları ve inme konusunda yapılan uygulamalar ise Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen katılımcılar tarafından takdi