Efsane Futbolcu Hasan Özkasnak Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’nde Geçirmiş Olduğu AORT ve Mitral Kalp Kapağı İle Bypass Ameliyatlarının Ardından Sağlığına Kavuştu
Kıbrıs Türk Futbolunun Değerli Oyuncularından 75 Yaşındaki Hasan Özkasnak, Kalp Rahatsızlığı Şikayeti ile Başvurduğu Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’nde, Tek Operasyonda Gerçekleştirilen, Aort ve Mitral Kalp Kapağı Değişimi ile Bypass Ameliyatlarının Ardından Sağlığına Kavuştu.

Kalp Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İlhan Sanisoğlu önderliğinde, Doç. Dr. Barçın Özcem, Yrd. Doç. Dr. Özlem Balcıoğlu ve kalp damar cerrahisi ekibi tarafından gerçekleştirilen operasyonun ardından açıklamalarda bulunan Doç. Dr. Barçın Özcem, Hasan Özkasnak’ın kısa bir süre önce ciddi kalp yetmezliği şikayeti ile Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’ne başvurduğunu, yapılan tahlil ve tetkiklerinde kalbinin 2 kapakçığında ve koroner damarlarında ciddi bozukluk tespit edildiğini belirterek şunları söyledi; “Hastamızın ileri değerlendirmelerinde, kalbinin kasılmasında da ileri derecede bozukluk olduğu saptandı. Buna ek olarak ciddi boyutta akciğer problemi de yaşayan ve yüksek riskli hasta grubunda bulunan 75 yaşındaki Hasan Özkasnak’a, Kardiyoloji - Kalp Cerrahisi Ortak Konsey toplantısında, eş zamanlı olarak çift kapak değişimi ve 2 damarına koroner bypass greftleme işlemi uygulanması kararlaştırıldı. Ardından, 10 Ekim tarihinde açık kalp ameliyatına aldığımız hastamıza, tek operasyonda çift kapak değişimi ve 2 damarına koroner bypass greftleme işlemi başarı ile uygulandı.

Doç. Dr. Barçın Özcem; “Cerrahların Bilgi ve Deneyiminin Yanında Sağlık Kurumunun İmkanları da Büyük Önem Taşıyor.”
Bu tarz yüksek riskli operasyonların başarısında, cerrahların bilgi, beceri ve deneyiminin yanı sıra operasyonun gerçekleştirildiği sağlık kurumunun sağladığı geniş donanım imkanı ve ileri teknolojilerin de büyük önem taşıdığını ifade eden Doç. Dr. Barçın Özcem, Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’nde, alanında uzman ve deneyimli ekiplerin yanı sıra en riskli operasyonların başarı ile gerçekleştirilmesine olanak sağlayan yüksek teknolojik imkanların da bulunduğunu söyledi.

Geçirdiği başarılı operasyon sonrası duygularını anlatan Hasan Özkasnak ise, daha önce karşılaştığı farklı sağlık problemleri nedeniyle başvurduğu Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’nden aldığı hizmetlerden duyduğu memnuniyet dolayısıyla, kalp rahatsızlığında da yine Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’ni tercih ettiğini ifade ederek, burada tedavisini gerçekleştiren doktorlardan, hemşirelere, hastabakıcılardan, temizlik görevlilerine kadar tüm çalışanlardan memnuniyetini dile getirdi.