22 Saniyede Gözlük Kullanımına Son Veren ve İki Milyon Türk Lirasına Mal Olan En Gelimiş Göz Lazer Cihazı “ReLEx Smile Lazer” Uygulamaları için Hasta Kabulüne Başlandı

Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi, Göz Kuruluğu Problemi Olan, İnce Korneaya Sahip Hastalarda da Kullanılabilen, Çok Yüksek ve Çok Düşük Miyop ve Astigmat gibi Görme Bozukluklarını, Bıçaksız, Ağrısız ve Alternatif Yöntemlere Göre Daha Kısa Sürede İyileşme İmkanı ile Tedavi Etme Özelliğine Sahip ReLEx SMILE Lazerle Göz Tedavisi için Hasta Kabul Edilmeye Başlandığını Duyurdu.

Yarının Teknolojisi ReLEx SMILE Lazer, Dünyanın Seçkin Klinikleri ile Eş Zamanlı Olarak Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’nde
Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Günümüzde dünyanın sayılı seçkin kliniklerinde, Türkiye’de ise sadece birkaç merkezde uygulamaya girmiş olan ve görme bozukluklarını tedavi eden ReLEx SMILE lazer teknolojisi, Kıbrıs’ta sadece Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’nde kullanılmaya başlandı.

Yarının Teknolojisi, Yurtdışına Göre Çok Daha Avantajlı Fiyatlarla Sunuluyor
Hastaların, artık yurt dışındaki merkezlere gitmek zorunda kalmadan, Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’nde yararlanmaya başlayabilecekleri SMILE lazerle göz tedavisi, geleneksel görme düzeltme tekniklerini, tedavi sırasında ve sonrasında sağladığı konfor, kısa süren tedavi ve iyileşme süresi, düzeltme doğruluğu ve güvenilir olması nedeniyle geride bırakıyor.

Görme bozukluğu yaşayan kişilere, ön muayene ve tetkikler için randevu verilmeye başlanan Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’nde, göz yapısı lazer tedavisine uygun bulunan hastalar, ReLEx SMILE Lazerle tedavi edilebilecekler.


22 Saniyede Göz Tedavisi
Tüm tedavi sürecinin tek bir adımda, eski klasik teknolojilerinde olduğu gibi operasyon sırasında cihaz değişimine -yani tek cihazda ve tek adımda- vekorneal kapakçık açılmasına gerek kalmadan gerçekleştirildiği, uygulamanın ortalama 22sn. sürdüğü ReLEx Smile lazer tedavisinde, lazer cihazı tarafından oluşturulan 2mm.lik (diğer yöntemlere göre %80 daha küçük kesi) ince bir kesiden, lentikül denilen, kornea içinde oluşturulan, kırma kusurunu düzeltecek dokunun çıkarılması ile birlikte, tedavi uygulaması ortalama üç dört dakikada sona ermektedir.

Miyopta -10, Astigmatta +/- 5 Dereceye Kadar Tedavi
Önceki lazer tedavi yöntemleri olan PRK, Lasik ve Excimer Lazerden farklı olarak, ReLExSmile Lazer tedavisi, ince kornealarda da lazer cerrahisi imkanı sunmakta, kornea biyomekaniğini(sağlamlığını) daha iyi koruyarak, doğal gözün yapısına en yakın sonucun elde edilmesine olanak sağlamaktadır. Miyopta -10, astigmatta +/- 5 dereceye kadar görme bozukluklarının düzeltilmesi ve özellikle kuru göz hastalarında da uygulanabilir olması sağladığı başlıca avantajlar arasındadır.

Hastada Minimum Rahatsızlık, Hızlı İyileşme
Diğer yöntemlerden farklı olarak, korneal kapakçık kesisi olmaması nedeniyle tedavi sonrası gözü ovalama veya göze fiziksel temas halinde, kapakçığın kayması veya yer değiştirmesi gibi riskler ortadan kalkmaktadır. Tedavi sırasında görme kaybı olmaması, sessiz ve kokusuz bir tedavi olması, hastada minimum rahatsızlık ve hızlı iyileşmeye imkan sağlaması diğer avantajları arasında yer almaktadır. Genellikle operasyon sonrası bir iki gün içerisinde görme iyileşmekte ve bir iki hafta içerisinde de stabilizasyon sağlanmaktadır.

Haberin Videosu

[youtube id="NROZoCPxTng"]